Nitratometru Soeks Ecotester 2
În stoc
3 190 lei
Livrare rapidă
Calitate garantată

Două funcții într-un singur dispozitiv:

Nitratometru depistează siguranța fructelor și legumelor  — înregistrează cantitatea de nitrați.
Dozimetru înregistrează radiația de la oricare obiect. Sensorul de radiație lucrează în regim continuu.

Funcția «Nitratometru»

În dependență de rezultate, dispozitivul își va schimba culoarea ecranului după principiul semaforului – verde, galben, roșu. Normele de nitrați sunt înscrise în memoria Ecotesterului..

Procesul de măsurare a nitraților

Alegeți regimul «Nitratometru», apoi întroduceți doza în produs și tastați butonul «OK». Măsurarea va dura 3 secunde.

Ce sunt nitrații și de ce sunt periculoși?

Nitrații sau sărurile de acid azotic sunt un material de construcție pentru celulele vegetale derivate din sol. Pentru creșterea randamentului, în agricultură, îngrășămintele azotate sunt utilizate în mod activ. Utilizarea excesivă a unor astfel de îngrășăminte duce la acumularea de nitrați în fructe. Norma admisibilă privind utilizarea nitraților pentru un adult este de 200-300 mg pe zi. Utilizarea unor cantități excesive de nitrați duce la transformarea lor în nitriți și nitrozamine, care afectează în mod negativ organismul, provocând tulburări de alimentație acută. Consumând o perioadă îndelungată - po trece în boli cronice severe. Intrând în sânge, nitriții oxidează hemoglobina la methemoglobină, ceea ce afectează funcția de transport a sângelui - furnizarea spre organe și țesuturi a oxigenului se deteriorează. Ca rezultat, sistemul imunitar, cardiovascular, nervos suferă, iar riscul oncologiei crește. Mai ales periculoasă este hipoxia cronică pentru copii, deoarece cauzează o întârziere în dezvoltarea psihică și fizică.

Funcția «Dozimetru»

În cazul depășirii normelor de radiație ecranul va deveni galben sau roșu. Va apărea înștiințare «fon periculos de radiație» și va fi inclusă înștiințarea sonoră.

Procesul de masurare a radiației

Alegeți regimul «Doizimetru», apropiați Ecotesterul 2 de obiect. Procesul de măsurare a radiației durează 10 secunde.

De ce este pereculoasă radiația?

Radiații (radiații ionizante) - tipurile de radiații periculoase pentru um care au capacitatea de a ioniza substanța. Există radiații alfa, beta, gamma și radiații de la radiografie.
Efectele asupra corpului: radiațiile ionizante distrug proteinele, ADN-ul, modifică structura celulelor. Acest lucru duce la dezvoltarea cancerului, posibile mutații la urmași.
Sursele de radiații ionizante pot fi ascunse oriunde: materialele de construcție, hrana, bijuteriile și chiar jucăriile pentru copii pot fi periculoase.
Cum se detectează radiațiile? Obiectele infectate pot fi detectate numai cu ajutorul unor dispozitive specializate (dozimetre) echipate cu un senzor de radiație. În SOEKS Ecotester 2 este instalat un sensor simplu și de încredere SBM 20-1, fabricat de Rosatom, este utilizat în majoritatea dozimetrelor moderne. Acesta vă permite să detectați rapid și precis fonul de radiație.

Caracteristicile multimetrului SOEKS Ecotester 2

SOEKS Ecotester 2 - este un laborator personal de buzunar pentru analiza calității produselor de alimentare și a fonului de radiații. Dispozitivul este conceput de echipa companiei SOEKS și se produce la uzina companiei în or. Permi, Russia.

Posibilitățile ecotesterului

Măsurarea nitartilor. La baza mecanismului stă metoda de ionometrie a produsului elaborată si patentată de compania SOEKS. Metoda dată permite rapid (în decurs de 3 secunde) să detectăm prezența nitraților în fructele și legumele proaspete și-n carnea proaspătă.
 

Masurarea fonului de radiație. Sensorul integrat Geiger--Muller СБМ 20-1 (Rosatom), permite cu o viteză și precizie înaltă să măsurăm fonul de radiație de la obiectele din jur, din produsele de alimentare: ciuperci, pomușoare, apă, materiale de construții etc.
 
Ecotester 2 – dispozitiv comod și simplu în utilizare. Interfață pe înțelesul tuturor. Este necesar doar sa alegeți regimul necesar din Ecotester și practic momentan o să primiți rezultatul în forma grafică și textuală.
 

Cîteodată e mai bine să verificați repetat ca să nu vă jucați cu sănătatea apropiaților. Procurând Ecotesterul 2 direct de la reprezentantul oficial, d-stră permanent puteți fi siguri în calitatea produsului și deservire la cel mai înalt nivel, vom fi bucuroși să vă răspundem la oricare întrebare.

Produse asemănătoare
cumpără Echere cu certificat RM în Chișinău

Echere cu certificat RM

1 480 lei
SALE
cumpără Pahar gradat 100ml-200ml în Chișinău

Pahar gradat 100ml-200ml

350 lei
cumpără Subler cu indicator tip ceas în Chișinău

Subler cu indicator tip ceas

1 980 lei
cumpără Panglica de masurat în Chișinău

Panglica de masurat

430 lei
cumpără Subler macanic cu certificat în Chișinău

Subler macanic cu certificat

920 lei
SALE
NEW
cumpără Magnetometru Soeks Impulse în Chișinău

Magnetometru Soeks Impulse

1 590 lei