SOEKS Ecotester 2
În stoc
3 190 lei
Livrare rapidă
Calitate garantată

Două funcții într-un singur dispozitiv:

Nitratometru depistează siguranța fructelor și legumelor  — înregistrează cantitatea de nitrați.
Dozimetru înregistrează radiația de la oricare obiect. Sensorul de radiație lucrează în regim continuu.

Funcția «Nitratometru»

În dependență de rezultate, dispozitivul își va schimba culoarea ecranului după principiul semaforului – verde, galben, roșu. Normele de nitrați sunt înscrise în memoria Ecotesterului..

Procesul de măsurare a nitraților

Alegeți regimul «Nitratometru», apoi întroduceți doza în produs și tastați butonul «OK». Măsurarea va dura 3 secunde.

Ce sunt nitrații și de ce sunt periculoși?

Nitrații sau sărurile de acid azotic sunt un material de construcție pentru celulele vegetale derivate din sol. Pentru creșterea randamentului, în agricultură, îngrășămintele azotate sunt utilizate în mod activ. Utilizarea excesivă a unor astfel de îngrășăminte duce la acumularea de nitrați în fructe. Norma admisibilă privind utilizarea nitraților pentru un adult este de 200-300 mg pe zi. Utilizarea unor cantități excesive de nitrați duce la transformarea lor în nitriți și nitrozamine, care afectează în mod negativ organismul, provocând tulburări de alimentație acută. Consumând o perioadă îndelungată - po trece în boli cronice severe. Intrând în sânge, nitriții oxidează hemoglobina la methemoglobină, ceea ce afectează funcția de transport a sângelui - furnizarea spre organe și țesuturi a oxigenului se deteriorează. Ca rezultat, sistemul imunitar, cardiovascular, nervos suferă, iar riscul oncologiei crește. Mai ales periculoasă este hipoxia cronică pentru copii, deoarece cauzează o întârziere în dezvoltarea psihică și fizică.

Funcția «Dozimetru»

În cazul depășirii normelor de radiație ecranul va deveni galben sau roșu. Va apărea înștiințare «fon periculos de radiație» și va fi inclusă înștiințarea sonoră.

Procesul de masurare a radiației

Alegeți regimul «Doizimetru», apropiați Ecotesterul 2 de obiect. Procesul de măsurare a radiației durează 10 secunde.

De ce este pereculoasă radiația?

Radiații (radiații ionizante) - tipurile de radiații periculoase pentru um care au capacitatea de a ioniza substanța. Există radiații alfa, beta, gamma și radiații de la radiografie.
Efectele asupra corpului: radiațiile ionizante distrug proteinele, ADN-ul, modifică structura celulelor. Acest lucru duce la dezvoltarea cancerului, posibile mutații la urmași.
Sursele de radiații ionizante pot fi ascunse oriunde: materialele de construcție, hrana, bijuteriile și chiar jucăriile pentru copii pot fi periculoase.
Cum se detectează radiațiile? Obiectele infectate pot fi detectate numai cu ajutorul unor dispozitive specializate (dozimetre) echipate cu un senzor de radiație. În SOEKS Ecotester 2 este instalat un sensor simplu și de încredere SBM 20-1, fabricat de Rosatom, este utilizat în majoritatea dozimetrelor moderne. Acesta vă permite să detectați rapid și precis fonul de radiație.

Produse asemănătoare
cumpără MULTIMETRU SOEKS ECOVISOR F2 în Chișinău

MULTIMETRU SOEKS ECOVISOR F2

2 990 lei
SALE
cumpără DOZIMETRU SOEKS 112 în Chișinău
cumpără DOZIMETRU SOEKS 112 în Chișinău

DOZIMETRU SOEKS 112

1 990 lei
cumpără SOEKS Nitrate-tester în Chișinău

SOEKS Nitrate-tester

1 990 lei